Over Blikveld

Het menselijk lichaam en met name ook de menselijke
gesteldheid hebben mij altijd gefascineerd. Waarom heeft
iemand een bepaalde klacht? Naar mijn mening zijn klachten
geen kenmerken die je apart kan nemen, kan isoleren.

blikveld fysiotherapie fysio lichtenvoorde

Over de praktijk

In 2014 opende Blikveld Fysiotherapie haar deuren aan het Blik in Groenlo. De praktijk is door Sharon Papen opgericht om mensen in hun uniekheid en heelheid te begeleiden op weg naar meer vitaliteit en een betere gezondheid. Geen lopende bandwerk; oprechte aandacht en tijd. De praktijk is begonnen als fysiotherapie praktijk die tevens yoga lessen verzorgt. In de afgelopen jaren zijn deze diensten uitgebreid naar hypnose en geïntegreerde technieken ook wel methode Frank de Bakker.

In 2015 groeide de Blikveld verder met een twee locatie in Lichtenvoorde. Op deze locatie worden ook de groepslessen hatha yoga gegeven; yoga onder begeleiding van een fysiotherapeut. 
Verder beschikt deze locatie uit een breed scala aan apparatuur en benodigdheden voor oefentherapie (onderdeel fysiotherapie). Afspraken voor fysiotherapie of één van de aanvullende behandelmethoden kunnen gemaakt worden bij Sharon Papen of via de link op de website. Ook de hatha yoga wordt door Sharon gegeven.

blikveld praktijk lichtenvoorde 2

Sharon Papen

Het menselijke lichaam en met name ook de menselijke gesteldheid heeft mij altijd gefascineerd. Vanaf de middelbare school gaf ik naast mijn opleiding Bedrijfswetenschappen les in spinning, aerobics, body shape, body pump en Xco. Daarnaast begeleidde ik mensen één op één in de fitness. Toen ik een Master in Economie had afgerond, wakkerde de honger naar kennis van de menselijke gezondheid verder aan. Diverse cursussen wekten mijn nieuwsgierigheid meer en meer. Ik besloot fysiotherapie te gaan studeren.

blikveld-fysiotherapie-sharon-papen

Naast een baan in de economische sector, bleef ik sportlessen geven en studeerde ik fysiotherapie. In drie jaar studeerde ik af als fysiotherapeut en begon in loondienst. Fysiotherapie is een prachtig vak. Toch verlangde ik naar meer heelheid in de screening en behandeling omdat ik ervan overtuigd was, en inmiddels weet, dat de mens één uniek geheel is. Alle systemen werken samen en ondersteunen elkaar. Klachten in het bewegingsapparaat staan vrijwel nooit op zichzelf. Hoe mooi is het als je verder kan zoeken en op een dieper niveau in heelheid kan behandelen?

Nadat ik Touch for Health gedaan had, besloot ik me te verdiepen in osteopathie opleidingen. Bij methode Frank de Bakker had ik na dag één het gevoel: Dit is het!  Het is waarschijnlijk de meest uitdagende opleiding die ik heb gevolgd. En wat ben ik dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren en leren. Om mijn visie in vrijheid tot uiting te brengen ben ik vervolgens in 2014 mijn eigen praktijk gestart.

In 2018 ben ik begonnen met de opleiding Advanched Hypnose. Nog steeds verrast door de simpelheid en de effectiviteit van hypnose, besloot ik er ‘alles’ van te willen weten. Vandaar dat ik in 2019 begonnen ben met de opleiding Hypnose Expert.