Over Blikveld

Blikveld is een praktijk voor zelfbewuste vrouwen die bereid zijn oprechte aandacht te geven aan hun lichaam. Blikveld is geen ‘quick fix’ praktijk, maar gaat voor persoonlijke aandacht en diepgang daar waar nodig.  Je kunt ons zien als reisbegeleider op een weg naar meer vitaliteit, rust en gezondheid.

blikveld fysiotherapie fysio lichtenvoorde

Over de praktijk

In 2014 opende Blikveld haar deuren aan het Blik in Groenlo. De praktijk is door Sharon Papen opgericht om mensen in hun uniekheid en heelheid te begeleiden op weg naar meer vitaliteit en een betere gezondheid. Geen lopende bandwerk; oprechte aandacht en tijd. Blikveld is begonnen als praktijk voor fysiotherapie en yoga. In de afgelopen jaren zijn deze diensten uitgebreid naar hypnose, Touch for Health en geïntegreerde technieken ook wel methode Frank de Bakker.

In 2015 groeide Blikveld verder met een twee locatie in Lichtenvoorde. In Lichtenvoorde worden nu ook de lessen yoga gegeven in een ruime zaal. De meeste lessen worden door Sharon zelf gegeven. Zij is tevens fysiotherapeut.
Verder beschikt deze locatie uit een breed scala aan apparatuur en benodigdheden voor oefentherapie (fysiotherapie). Op dit moment heeft Sharon zelf een patiëntenstop voor fysiotherapie. Wel kun je een afspraak bij haar maken voor hypnose, Touch for Health of geïntegreerde technieken.

blikveld praktijk lichtenvoorde 2

Sharon Papen

Het menselijke lichaam en met name ook de menselijke gesteldheid heeft mij altijd gefascineerd. Vanaf de middelbare school gaf ik naast mijn opleiding Bedrijfswetenschappen les in spinning, aerobics, body shape, body pump en Xco. Daarnaast begeleidde ik mensen één op één in de fitness. Toen ik een Master in Economie had afgerond, wakkerde de honger naar kennis van de menselijke gezondheid verder aan. Diverse cursussen wekten mijn nieuwsgierigheid meer en meer. Uiteindelijk besloot ik fysiotherapie te gaan studeren waarna ik begreep dat er nog véél meer te leren van het menselijk lichaam.

blikveld-fysiotherapie-sharon-papen

In drie jaar studeerde ik af als fysiotherapeut en begon in loondienst. Fysiotherapie is een prachtig vak. Toch verlangde ik naar meer heelheid in het onderzoek en de behandeling omdat ik ervan overtuigd was, en inmiddels weet, dat de mens één uniek geheel is.  Klachten in het bewegingsapparaat staan vrijwel nooit op zichzelf. Juist de eenheid en samenwerking van de onderdelen van je lichaam maakt het zo bijzonder.

Na de fysiotherapie besloot ik me te verdiepen in osteopathie opleidingen. Bij methode Frank de Bakker (geïntegreerde technieken) had ik na dag één het gevoel: Dit is het!  Het is waarschijnlijk de meest uitdagende opleiding die ik heb gevolgd. En wat ben ik dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren en leren. Om mijn visie in vrijheid tot uiting te brengen ben ik vervolgens in 2014 mijn eigen praktijk gestart.

De eerste keer dat ik onder hypnose ging, was mijn eerste reactie: bizar! Zo’n zalige rust, vrede, alles is goed. Na de basisopleiding ben ik in 2018 begonnen met de opleiding Advanched Hypnose. Nog steeds verrast door de simpelheid en de effectiviteit van hypnose, besloot ik er ‘alles’ van te willen weten. In 2020 heb ik de opleiding Hypnose Expert afgerond.