Over Blikveld

Blikveld is een praktijk voor mannen en vrouwen die graag verder kijken. Openstaan voor een holistsche kijk en aanpak voor een gezond lichaam.

blikveld fysiotherapie fysio lichtenvoorde

Over de praktijk

In 2014 opende Blikveld haar deuren aan het Blik in Groenlo. De praktijk is door Sharon opgericht om mensen in hun uniekheid te begeleiden op weg naar  een betere gezondheid. Geen lopende bandwerk – oprechte aandacht. Blikveld is begonnen als praktijk voor fysiotherapie en yoga. In de loop van de jaren is dit steeds meer uitgegroeid naar een holistische praktijk waar geïntegreerde technieken en hypnose één van de meest succesvolle behandelingen zijn.

In 2015 groeide Blikveld verder met een tweede locatie in Lichtenvoorde. Hier worden ook de yogalessen gegeven waarin juist mensen met fysieke of mentale klachten hun plek vinden. 

blikveld praktijk lichtenvoorde 2

Sharon Papen

Als sportjunkie heb ik mijn eigen lichaam in mijn tienerjaren behoorlijk uitgedaagd. Ik denk vaak: ‘Als ik toen maar de kennis en de tools had die ik nu heb.’ Ik dacht dat mijn lichaam een machine was die ik kon vormen zoals ik wilde. Blessure na blessure tot zware burnout deden mijn stijl uiteindelijk verbreden van academisch opgeleide analyticus naar tevens een intuitief fysio- en natuurgeneeskundig therapeut.

Ik vind niets interessanter dan intuïtie met analytische testen te staven. In het lichaam vind je wijsheid. Ik zie mezelf ook wel als een communicator met het lichaam van de cliënt. Waarom uit het zich zo? Klachten in het bewegingsapparaat staan vrijwel nooit op zichzelf. 

Na een wetenschappelijke opleiding en fysiotherapie wilde ik graag een diepere holistische benadering onderzoeken. Ik begon met Touch for Health, Integrated Embryonal Therapy (geïntegreerde technieken) en als kers op de taart: hypnose.

Hypnose is nog steeds mijn stokpaard. De eerste keer dat ik mezelf toestond onder hypnose te gaan, was mijn eerste reactie: ‘Zo’n rust!’ Na de basisopleiding ben ik in 2018 begonnen met de opleiding Advanched Hypnose. Nog steeds verrast door de simpelheid en de effectiviteit van hypnose, besloot ik er ‘alles’ van te willen weten. In 2020 heb ik de opleiding Hypnose Expert afgerond. In 2023 begon ik met de opleiding tot Ericksionaans hypnotherapeut.