Hypnose

Wat is hypnose?

Hypnose klinkt magisch. Niets is minder waar. Het is een natuurlijke trance waar je brein al meerdere keren per dag in gaat, alhoewel vaak ongemerkt. Denk aan het moment net voordat je in slaap valt. 

De ‘magie’ van hypnose is dat je contact maakt met je onderbewustzijn. Het onderbewuste is voor 95 procent bepalend voor je gedrag. Hier liggen al je ervaringen, emoties en overtuigingen opgeslagen. Dit kunnen prettige en helpende maar ook minder prettige en niet helpende overtuigingen. Dit laatste is vaak een aanleiding dat mensen onder hypnose willen.

Informatie over de behandeling

In hypnose kom je in een staat van zijn waarbij je heel ontspannen en tegelijkertijd volledig gefocust bent. Je gaat in trance. Trance is een natuurlijke staat waarin je (vaak ongemerkt) meerdere keren per dag in gaat. Het voelt daarom ook niet vreemd maar juist vertrouwd en zelfs veilig. Je bent dus niet helemaal weg, maar je volgt Sharon’s stem die ‘praat’ met  jouw onderbewustzijn op de manier die voor jou helpend is. Bovendien is iedere hypnose in wezen zelfhypnose en doe je niets dat je niet wilt. En je kunt Sharon zien als een soort reisbegeleider wie je begeleidt in een diepe ontspanning.

Wat gebeurt er onder hypnose?

Het bewuste verschuift naar de achtergrond, waardoor we direct toegang krijgen tot het onderbewuste en dit wenselijker kunnen inrichten of programmeren. In deze staat werken we bijvoorbeeld aan het veranderen van beperkende overtuigen, angsten, fobieën of minder prettige ervaringen. Je kunt ook werken aan het versterken van positieve kwaliteiten zoals innerlijke rust, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Hypnose is door het werken in het onderbewustzijn een kortdurende en resultaatgerichte therapie. Na één tot drie hypnoses is je wens of doel vaak behaald. Hypnose helpt bij veel lichamelijk en geestelijke klachten. Om je een idee te geven, heb ik hieronder een aantal zaken opgesomd:

  • burn-out
  • pijnbestrijding algemeen
  • angsten/ fobieën
  • stoppen met roken (en andere verslavingen)
  • afvallen
  • hooggevoeligheid
  • migraine
  • allergieën zoals hooikoorts
  • depressie

Praktische informatie

Terwijl hypnose of trance een natuurlijke staat van zijn is, is het voor mensen toch spannend. Een kennismakingsgesprek en intake is wenselijk voor een eerste sessie. Vaak zijn er meerdere hynosesessies nodig als de hulpvraag uit gelaagdheden bestaat. Als een ui die je afpelt. Per sessie bedraagt de investering €250,-. Lage inkomens of studenten kunnen een korting krijgen. Intake is €74,-.

Wil je liever online hypnose verkennen? Neem een kijkje in online academie voor de verschillende lichte hypnoses