Hypnose

Wat is hypnose?

Hypnose klinkt magisch. Niets is minder waar. Het is een natuurlijke trance waar je brein al meerdere keren per dag in gaat, alhoewel vaak ongemerkt. Denk aan het moment net voordat je in slaap valt. 

De ‘magie’ van hypnose is dat je contact maakt met je onderbewustzijn. Het onderbewuste is voor 95 procent bepalend voor je gedrag. Hier liggen al je ervaringen, emoties en overtuigingen opgeslagen. Dit kunnen prettige en helpende maar ook minder prettige en niet helpende overtuigingen. Dit laatste is vaak een aanleiding dat mensen onder hypnose willen.

Informatie over de behandeling

In hypnose kom je in een staat van zijn waarbij je heel ontspannen en tegelijkertijd volledig gefocust bent. Je gaat in trance. Trance is een natuurlijke staat waarin je (vaak ongemerkt) meerdere keren per dag in gaat. Het voelt daarom ook niet vreemd maar juist vertrouwd en zelfs veilig. Je bent dus niet helemaal weg, maar je volgt Sharon’s stem die ‘praat’ met  jouw onderbewustzijn op de manier die voor jou helpend is. Bovendien is iedere hypnose in wezen zelfhypnose en doe je niets dat je niet wilt. En je kunt Sharon zien als een soort reisbegeleider wie je begeleidt in een diepe ontspanning.

Wat gebeurt er onder hypnose?

Het bewuste verschuift naar de achtergrond, waardoor we direct toegang krijgen tot het onderbewuste en dit wenselijker kunnen inrichten of programmeren. In deze staat werken we bijvoorbeeld aan het veranderen van beperkende overtuigen, angsten, fobieën of minder prettige ervaringen. Je kunt ook werken aan het versterken van positieve kwaliteiten zoals innerlijke rust, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Hypnose is door het werken in het onderbewustzijn een kortdurende en resultaatgerichte therapie. Na één tot drie hypnoses is je wens of doel vaak behaald. Hypnose helpt bij veel lichamelijk en geestelijke klachten. Om je een idee te geven, heb ik hieronder een aantal zaken opgesomd:

  • burn-out
  • pijnbestrijding algemeen
  • angsten/ fobieën
  • stoppen met roken (en andere verslavingen)
  • afvallen
  • hooggevoeligheid
  • migraine
  • allergieën zoals hooikoorts
  • depressie

Praktische informatie

Meestal is een traject van drie sessies wenselijk gezien de verdieping die we kunnen maken. De eerste afspraak bespreken we je wens. Als er een klik is van beide kanten, gaan we verder aan de slag. Samen zorgen we ervoor dat je lekker ontspannen bent om vandaar een eerste trance te ervaren. De tweede afspraak is een hypnose sessie waarbij aan de wens gewerkt wordt en meer de diepte ingegaan wordt. Hoe vaker je onder hypnose gaat, hoe dieper je in trance zult gaan. De derde afspraak bestaat als puntjes op de i en kan ingevuld worden naar gelang de wens. De investering in een traject van drie sessies is €355,-.

Je kunt ook één hypnose sessie plannen. Dit is vooral voor mensen die al eerder sessie(s) hebben gehad. Is het de eerste keer en wil je toch liever één sessie? Dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek. De investering voor één sessie bedraagt €135,-.

Wil je liever een online hypnose? Neem een kijkje in online academie voor de verschillende lichte hypnoses.