Hypnose

Wat is hypnose?

Hypnose klinkt vaak magisch. Niets is minder waar. Het is een natuurlijke trance waar je brein al meerdere keren per dag in gaat, alhoewel vaak ongemerkt. Denk aan het moment net voordat je in slaap valt. In deze trance of hypnose heb je verschillende dieptes.

De ‘magie’ van hypnose is dat je contact maakt met je onderbewustzijn. Het onderbewuste is voor 95 procent bepalend voor je gedrag. Hier liggen al je ervaringen, emoties en overtuigingen opgeslagen. Dit kunnen prettige en helpende maar ook minder prettige en niet helpende overtuigingen. Dit laatste is vaak een aanleiding dat mensen onder hypnose willen.

Informatie over de behandeling

In hypnose kom je in een staat van zijn waarbij je heel ontspannen en tegelijkertijd volledig gefocust bent. Je gaat in trance. Trance is een natuurlijke staat waarin je (vaak ongemerkt) meerdere keren per dag in gaat. Het voelt daarom ook niet vreemd maar juist vertrouwd en zelfs veilig. Je bent dus niet helemaal weg, maar je volgt Sharon’s stem die ‘praat’ met  jouw onderbewustzijn op de manier die voor jou helpend is. Bovendien is iedere hypnose in wezen zelfhypnose en doe je niets dat je niet wilt. En je kunt Sharon zien als een soort reisbegeleider wie je begeleidt in een diepe ontspanning.

Wat gebeurt er onder hypnose?

Het bewuste verschuift naar de achtergrond, waardoor we direct toegang krijgen tot het onderbewuste en dit wenselijker kunnen inrichten of programmeren. In deze staat werken we bijvoorbeeld aan het veranderen van beperkende overtuigen, angsten, fobieën of minder prettige ervaringen. Je kunt ook werken aan het versterken van positieve kwaliteiten zoals innerlijke rust, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Hypnose is door het werken in het onderbewustzijn een kortdurende en resultaatgerichte therapie. Na één tot drie hypnoses is je wens of doel vaak behaald. Hypnose helpt bij veel lichamelijk en geestelijke klachten. Om je een idee te geven, heb ik hieronder een aantal zaken opgesomd:

  • burn-out
  • pijnbestrijding algemeen
  • angsten/ fobieën
  • stoppen met roken (en andere verslavingen)
  • afvallen
  • hooggevoeligheid
  • migraine
  • allergieën zoals hooikoorts
  • depressie

Praktische informatie

Blikveld werkt meerendeels met trajecten. Een traject bestaat uit drie afspraken. De eerste afspraak is een intake en wordt van de hulpvraag jouw wens besproken. Als er een klik is van beide kanten, gaan we verder aan de slag. Samen zorgen we ervoor dat je lekker ontspannen bent om vandaar een eerste trance te ervaren. De tweede afspraak is een hypnose sessie waarbij aan de wens gewerkt wordt en meer en meer de diepte in gegaan wordt. Hoe vaker je onder hypnose gaat, hoe dieper je in trance zult gaan. De derde afspraak bestaat als nazorg en kan ingevuld worden naar gelang de wens. De vergoeding voor een traject is €340,-.

Mensen die eerder onder hypnose zijn geweest bij Sharon kunnen ook een losse sessie boeken. De vergoeding voor sessie bedraagt €125,-.

Wil je liever een online hypnose? Neem een kijkje in online academie voor de verschillende lichte hypnoses.